Organizatorami konkursu byli: Powiat Raciborski, Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie – Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Raciborzu, Gmina Pietrowice Wielkie.
Szesnaście stołów pełnych regionalnych potraw z sołectw: Pietrowice Wielkie, Kornice, Pawłów, Żerdziny, Maków, Gródczanki, Samborowice, Cyprzanów, Krowiarki, Pogrzebień, Szonowice, Gamów, Kuźnia Raciborska, Krzanowice, Roszków, Nędza najpierw oceniała komisja konkursowa powołana przez Organizatorów. Ocena uwzględniała walory smakowe, wygląd, sposób przygotowania i podania potraw. Gospodynie jak zawsze prześcigały się w ilości, jakości i prezentacji przygotowywanych potraw. Po ocenie jurorskiej również wszyscy goście mogli do woli częstować się potrawami.
Część kulinarna wzbogacona była kiermaszem ozdób wielkanocnych jak również występami dzieci i młodzieży.
Klawisze Dostępności
Zamiast klawisza Alt możesz użyć H